Angiogeneza este procesul fiziologic prin care vase noi de sânge se formează din cele pre-existente.Terapia anti-angiogenă este metoda de tăiere a alimentarii cu sânge a cancerului. Acest lucru poate fi realizat, deoarece vasele tumorale, spre deosebire de cele sănătoase, sunt anormale şi prost construite din cauză că acestea sunt extrem de vulnerabile la tratamente speciale.

Angiogeneză deficientă și excesivă

Este importantsă cunoaștem rațiunea științifică care leagă consumul anumitor alimente de „infometarea” celulelor adipoase. Acest lucru duce la dezechilibre în producerea și întreținerea vaselor de sânge și se poate manifesta în cazul mai multor afecțiuni. Dezechilibrele angiogene apar fie din angiogeneza insuficientă, fie excesivă.

Angiogeneza insuficientă este atunci când corpul are prea puține vase de sânge și este legat de mai multe boli și afecțiuni medicale, cum ar fi disfuncția erectilă, boli de inimă, incapacitatea de a vindeca răni, neuropatie și accident vascular cerebral.

Angiogeneza excesivă – o producție excesivă a vaselor de sânge – a fost legată de mai multe boli și afecțiuni: artrită, orbire, cancer, endometrioză și scleroză multiplă,toate au fost asociate cu producția excesivă a vaselor sangvine.

Obezitatea = Angiogeneză excesivă

Obezitatea – acumularea masei celulelor adipoase – este un efect secundar al angiogenezei excesive. Ca atare, pot fi luate măsuri pentru a contracara efectele. La fel ca celulele tumorale, celulele adipoase cresc atunci când vasele de sânge se înmulțesc. Obezitatea este, de asemenea, dependentă în mare măsură de angiogeneza.

Ce înseamnă asta? Pur și simplu putem înfometa celulele adipoase prin obiceiuri alimentare adecvate. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să mâncăm alimente care inhibă angiogeneza anormală (adică alimente anti-angiogene).

Există cinci alimente de acest fel:

  1. CURRY

Curcumina este ingredientul care dă curry-ului nuanța gălbuie, dar acest lucru este departe de a fi singura sa proprietate. Curcumina este un polifenol puternic și proliferează cercetarea științifică continuă care reafirmăproprietățile sale de a lupta împotriva cancerului. Recent, o cercetare suplimentară a atribuit acestei proprietăți și cea de anti-angiogenă.

  1. USTUROI

Ajoene este un compus sulfuric găsit în usturoi, care conferă produsului alimentar proprietățile sale de reducere de grăsime. La nivel genetic, ajoene activează peroxidul de hidrogen, inițierea unui proces care determină moartea celulelor de grăsime (adică apoptoza). În combinație cu proprietățile sale anti-angiogene, usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice alimente de ardere grăsimilor existente.

Pe lângă proprietățile sale de ardere de grăsime, usturoiul este unul dintre alimentele cu cele mai dense substanțe nutritive și este legat de nu mai puțin de unsprezece beneficii dovedite pentru sănătate.

  1. MIGDALE

Vitamina E surclasează cele mai mari medicamente de pe pământ. Migdalele conţin cele mai înalte niveluri de vitamina E, ele sunt, probabil, cel mai puternic produse alimentar de ardere a grăsimii existente. În plus, migdalele conţin antioxidanți şi au proprietăţi anti-inflamatorii.

  1. SPANAC

Ar trebui să includem niște frunze verzi de pe această listă, atât pentru proprietățile lor de ardere a grăsimii, cât și pentru beneficiile lor de sănătate cumulate. Revenind la vitamina E, spanacul conţine al doilea cel mai înalt nivel al oricărui aliment și este bogat în antioxidanți, enzime, minerale și vitamine.

  1. CITRICE

Citricele, în special portocale și mandarine, sunt printre cele mai puternice alimente care ard grăsimile. Citricele posedă o abundență de două flavonoide – nobiletin și acid ascorbic (vitamina C) – ambele dovedite a fi anti-angiogenice.

Alga Calcaroasă – infometează celulele grase

Capsulele de Algă Calcaroasă conţin, în principal, calciu şi magneziu de origine vegetală şi constituie un supliment alimentar indispensabil organismului, fiind recomandat ca adjuvant în cazul unor afecţiuni variate, de la lipsa de calciu şi anemie, până la reumatism şi diferite tipuri de cancer. Pentru a vă asigura cantitatea zilnică de magneziu pentru organism, comandați produsul de pe site și puteți achiziționa două flacoane la numai 95 de lei. Comandați acum!

ac-2-1