Un colon sănătos este esenţial pentru un organism sănătos. Prin extragerea apei și sării din deșeuri înainte de eliminare, care, la rândul lor, mențin echilibrul electrolitic al organismului, colonului ajută la menţinerea corpului nostru şi la funcționarea sa optimă.

Colonul poate obtura eliminarea tuturor deșeurilor, cu toate acestea, ceea ce poate avea ca rezultat o multitudine de probleme de sănătate, printre care: dureri de cap, consum redus de energie, vărsături, creștere în greutate, alergii ale pielii, acnee, constipație, dureri articulare, indigestie, oboseală, diaree, probleme de vedere, pierderea memoriei, stres, balonare şi multe altele. Un colon înfundat poate duce, de asemenea, la numeroase boli, în special a cancerului colorectal.

Un colon curat poate scăpa organismul de toxine dăunătoare și deșeuri care s-au acumulat în urma dietei nepotrivite, lipsei de exerciţiu, stres sporit, deshidratare cronică, consumul de medicamentei, modificări ale stilului de viaţă şi multe altele.

Iată 8 remedii naturale pentru curăţirea colonului în condiţii de siguranţă:

  1. Bea multă apă.

Apa este esențială pentru viața noastră, dar mulți dintre noi suferă de deshidratare. Colonul are nevoie de apă pentru a menține eliminarea deșeurilor. Specialiștii recomandă, în general, consumul a trei litri de apă pe zi, pentru a evita blocarea colonului, cu toate că această cantitate poate varia în funcție de dgreutate, climatul în care locuiești și cât de des depui efort fizic.

  1. Consumă prune.

Sucul de prune este bogat în fibre, care reprezintă o opțiune pentru înlăturarea blocajelor colonului. Încercă să bei acest suc înainte de micul-dejun și după cină. Odată ce mișcările intestinului devin mai frecvente, micșorează cantitatea de suc. Mănâncă prune uscate care pot fi, de asemenea, benefice, după cum arată cercetarea publicată în Critical Reviews in Food Science and Nutrition, acestea pot reduce cancerul de colon.

  1. Mănâncă multe fibre.

La fel ca prunele și avocado, fructele de pădure, nucile de cocos, smochinele, guliile și varza de Bruxelles sunt, de asemenea, alimente cu un conținut mare de fibre și trebuie să profităm de acest lucru. O dietă bogată în fibre este legată de un risc mai mic de a dezvolta atât hemoroizi, cât şi boala diverticulară.

  1. Bea suc de lămâie.

Pentru că sucul de lămâie conţine antioxidanţi şi cantităţi mari de vitamina C, acesta este gândit pentru a ajuta funcționarea corespunzătoare a sistemului digestiv. Acidul din sucul de lămâie lucrează cu organismul pentru a hrăni și pentru a îmbunătăți funcționarea corectă. Apa cu lămâie permite absorbția lentă a nutrienților din alimentele pe care le consumăm, ceea ce permite conservarea insulinei în organism și corpul nostrum este hranit mult mai bine cu nutrienții din alimente. Se stoarce sucul de la o lămâie într-un pahar cu apă călduță, apoi se adaugă un vârf de cuțit de sare de mare și miere și se amestecă. Se bea soluția pe stomacul gol dimineața.

Flavonoidele citrice sunt principalul elemet care îmbunătățește digestia atunci când se consumă apă caldă cu lămâie. Ele ajută la asimilarea alimentelor, ajuta la prevenirea afecțiunilor ficatului, scad șansele de boli cardiovasculare, reduc grăsimile şi sensibilitatea la insulina. Acest lucru se datorează faptului că inhibă anumite sinteze de grăsime în corp.

Flavonoidele citrice acționează ca un mare tonic digestiv şi, de asemenea, suprimă pofta de alimente. A fost demonstrat că poate calma stomacul deranjat sau indigestia ușoară. Acest lucru are de a face cu acidul clorhidric din stomac care începe procesul de descompunere a alimentelor. Se crede că flavonoidele din citrice, respectiv din apa cu lămâie, susțin acidul clorhidric în stomac, în descompunerea produselor alimentare.

Cel mai bun mod de a utiliza apa cu lămâie ca un ajutor pentru digestie este de a include, de asemenea, coajă de lămâie, care va îmbunătăți bacteriile bune din intestin.

  1. Încearcă ghimbirul.

Ghimbirul este foarte bun pentru a reduce balonarea, stimulând în același timp, funcția colonului pentru a permite să elimine reziduurile și toxinele dăunătoare. De asemenea, cercetările au constatat că acest condiment poate preveni cancerul de colon. Încercă să adăugi o linguriţă de ghimbir cu puțină miere în apă și consumă amestecul de mai multe ori pe zi.

  1. Utilizează aloe vera.

Aloe vera este extrem de apreciat pentru puterile sale detoxifiante și poate chiar servi ca un laxativ, ceea ce face un instrument eficient pentru curăţirea colonului. Poți tăia pur și simplu, o frunză de aloe vera pe verticală pentru a stoarce gelul său și îl poți adauga în sucul de la o lămâie, se amestecă, se păstra la frigider timp de câteva ore și se consumă de mai multe ori pe zi.

  1. Mănâncă iaurt.

Iaurtul este bogat în probiotice benefice precum și bacterii bune care lucrează pentru a scăpa corpul de bacterii dăunătoare. Este, de asemenea, o sursă importantă de calciu, care acționează pentru a împiedica creșterea celulelor mucoasei colonului. Iaurtul este, de asemenea, cunoscut pentru tratarea problemelor de stomac, cum ar fi indigestie și mișcări intestinale neregulate.

  1. Încearcă curățarea cu oțet de mere.

Oțetul de mere este plin de enzime, care poate promova creşterea probioticelor. Un studiu de la Universitatea din Kaiserslautern din Germania, a publicat într-un articol în 2008 că pectina și alte extracte din mere pot stimula formarea de butirat, care este un nutrient legat de sănătatea colonului. Şi Dr. Frank Lipman susține că oțetul de mere are o capacitate impresionantă de a îmbunătăţi digestia şi uşura problemele gastro-intestinale. Încearcă amestecul din apă caldă cu două linguri de oţet de mere şi două linguri de miere organică. Agită bine sucul și bea în fiecare dimineață până când observi mișcările regulate ale intestinului.

Tianshi Fos Syrup – pentru sănătatea colonului tău

Supliment alimentar realizat în acord cu teoriile Medicinei Tradiţionale Chineze. Fructooligozaharidele sunt carbohidrati ce se gãsesc în mod natural în concentrații foarte mici în alimente precum sfecla, anghinarea, cicoarea, banane. Consumate zilnic, FOS stimuleazã dezvoltarea bacteriilor benefice din tractul intestinal. Aceste bacterii, la rândul lor, mențin sănătatea intestinală și combat bacteriile rele, precum E.Coli, Clastridium sau Salmonella. Profitați de prețul mic al acestui produs, 30,52 de lei, și cumpărați produsul natural care ajută la detoxifierea colonului. Comandați acum!

fructooligo