Ce înseamnă de fapt să mănânci curat? Răspunsul scurt este: mâncarea curată este foarte puţin procesată şi nu conţine chimicale, conservanţi, arome sau alţi aditivi.

Dacă vrei să mănânci sănătos dar nu ştii cu ce să începi, acesta este ghidul tău. Odată ce ai înţeles ce înseamnă să mănânci sănătos, acest stil de viaţă va deveni uşor de menţinut, iar tu te vei bucura de el în timp ce vei începe să simţi beneficiile asupra organismului tău.

1.Consumă mai multe fructe şi legume

Toată lumea ştie că legumele şi fructele sunt sănătoase. Conţin nutrienţi şi nu necesită preparare, putând fi culese, spălate şi mâncate.

Modalităţi prin care poţi introduce mai multe legume şi fructe în alimentaţia ta:

  • Bea un smoothie de fructe dimineaţa, înainte de a mânca orice altceva
  • Mănâncă o salată pe zi
  • Asigură-te că adaugi o mulţime de legume colorate
  • Întotdeauna mănâncă ceva verde la cină într-o cantitate mult mai mare decât proteinele şi carbohidraţii de pe masă

2. Limitează sau elimină cantitatea de alimente procesate pe care o consumi

Alimentele procesate sunt pline de conservanţi şi chimicale şi conţin ingrediente care au fost modificate genetic sau stropite cu pesticide.

Mâncarea procesată necesită mai puţină energie pentru a fi digerată, ceea ce înseamnă că organismul tău nu mai trebuie să lucreze la arderea grăsimilor. Acest lucru va duce la creşterea în greutate de-alungul timpului.

3. Evită zahărul

Mâncarea procesată conţine o mulțime de zaharuri, de la condimente, sosuri până la iaurturi. Aceste mâncăruri ar putea fi considerate sănătoase şi potrivite pentru o dietă de slăbire, dar sunt bogate în zahăr – un ingredient sigur pentru îngrăşare. Aşadar, pe lângă dulciuri, elimină şi alimentele procesate din hrana ta zilnică.

4. Citeşte eticheta

Dacă nu poţi pronunţa ingredientele, atunci nu ar trebui nici să le consumi. Cel mai bine este să nu consumi alimente care conţin ingrediente, ci care sunt ingrediente. Aceasta e mâncarea care nu a fost alterată şi căreia nu i s-au adăugat chimicale.

5. Limitează sau elimină consumul de alcool

Cei mai mulţi oameni nu ştiu că alcoolul este cancerigen şi are multe alte efecte negative asupra sănătăţii. Moderează consumul de alcool dacă totuşi eşti nevoit să bei.

6. Alege apa în locul altei băuturi

Mulţi dintre noi suntem adesea deshidrataţi. Consumăm multe băuturi de-a lungul zilei, dar unele dintre acestea, precum cafeaua, ne fac să ne deshidratăm. Transformă apa în băutura ta de bază şi adăugă fructe, suc de lămâie sau castravete feliat în cazul în care vrei o aromă. Renunţă la sucuri pentru că acestea conţin multe zaharuri.

7. Optează pentru carne organică

Asigură-te că alegi carne organică atunci când cumperi, venită de la animale crescute în mod natural, fără a le fi grăbită dezvoltarea – rişti să îţi afectezi sănătatea!

De asemenea, e indicat să consumi produse animale cu moderaţie deoarece colesterolul animal dăunează sănătăţii producând cancer şi afectând inima.

8. Evită carbohidraţii rafinaţi

Carbohidraţii rafinaţi sunt alimente care au fost procesate şi sunt foarte uşor de consumat, deoarece acestora le-au fost eliminate fibrele și proteinele, făcându-te să te simţi plin. Glucidele rafinate oferă puţină valoare nutritiva și includ: pâinea albă, paste, prăjituri, băuturile care conţin zahăr şi practic orice făcut cu făină albă.

Poţi avea în continuare pâine şi paste făinoase şi alţi carbohidraţi, trebuie doar să iei în considerare alegerea unor cereale încolţite, cum ar fi orez brun şi paşte de orez brun, ovăz, mei. Acestea oferă mai multe substanţe nutritive.

9. Elimină uleiurile vegetale

Toate uleiurile vegetale ar trebui evitate! Dăunează sănătăţii şi sunt produse folosind ingredient modificate genetic. Renunţă la margarina, uleiuri şi unturi vegane. Alege în schimb ulei de măsline sau de cocos presat la rece.

Soul Rain – sursa zilnică de sănătate

Încă din timpuri străvechi plantele, fructele şi legumele au fost întrebuinţate în prevenirea şi vindecarea multor boli! Uneori sunt folosit frunzele, alteori pulpa sau cojile, dar cele mai bogate în nutrienţi sunt seminţele. Soul Rain este o sursă importantă de nutrienți, deoarece conține 17 porții de fructe și legume, acizi grași esențiali Omega 3, Omega 6 și Omega 9, cu ajutorul cărora intensifică, funcţiile inimii, muşchilor, creierului, rinichilor şi sănătatea organismului în sine și ajută la mișcarea corespunzătoare a limfei în organism. Pentru a comanda acest supliment, intrați pe site de unde îl puteți achiziționa la un preț redus de numai 335 de lei. Comandați acum!

soul