Atacul de cord este o afecţiune cunoscută de întreaga naţiune drept cea mai comună problemă de sănătate. S-a demonstrat că fiecare corp va transmite 6 semne care să te anunţe cu o lună înainte de un atac de cord. Ai experimentat sau experimentezi aceste simptome? Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci va trebui să mergi la un control de specialitate.

Problemele de inimă cauzează un număr mare de decese anual în întreaga lume. Există câteva modalităţi pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea inimii printr-o dietă echilibrată, exerciţii fizice regulate, suplimente de fier şi Omega-3. Dar, în acelaşi timp, fii atent la aceste semne prin care corpul te poate avertiza că vei suferi un atac de cord.

Tehnic vorbind, atacul de cord apare atunci când fluxul de sânge bogat în oxigen într-o sectiun a muşchiului inimii se blochează brusc şi inima începe să se oprească din cauza lipsei de oxigen. Dacă sângele nu se redresează repede, acea secţiune moare. Dacă nu se intervine la timp, întreaga inimă se opreşte, cauzând moartea.

Unul dintre semnele premature ale unui atac de cord este oboseala excesivă. Oboseala este normală după activităţile fizice sau o zi stresantă, dar dacă experimentezi constant această stare, ar trebui să mergi la un control pentru a vedea starea de sănătate a inimii. Dacă dormi suficient, mănânci normal şi nu ai depus prea mult efort, nu este normal să te confrunţi cu aceasat oboseala.

Un alt semn este somnul agitat. Acesta poate fi un semn dat de subconştientul tău care îţi arată că se întâmplă ceva ciudat. Aceste tulburări de somn pot consta în trezitul frecvent pentru a bea o cană cu apă sau pur şi simplu fără nici un motiv. Dacă ţi se întâmplă asta, mergi la medic.

Respiraţiile scurte pot fi un indiciu că suferi de probleme ale inimii. Dacă inima nu primeşte suficient oxigen, apar aceste scurtaţi ale respiraţiei. Un alt indiciu prematur este indigestia; dacă ai constant probleme cu stomacul nu este normal. Însă, dacă consumi alimente picante sau iritante, aceste simptome sunt normale.

Ultimele două simptome care trebuie să îţi dea de gândit sunt anxietatea crescută şi mâini fără putere şi grele. Aceste lucruri se întâmplă pentru că atunci când inima nu mai primeşte destul oxigen, aceasta trimite imupulsuri către coloana vertebrală. Toţi nervii care pornesc de la inima către coloana se duc spre mâini şi pot cauza o durere. Dacă îţi amorţesc mâinile, eşti în procesul de a suferi un atac de cord.

Ai grijă la aceste 6 semene şi simptome. Aminteşte-ţi că trebuie să ai grijă de sănătatea inimii tale! Nu putem trăi fără ea!