Gazele din stomac sunt un fenomen natural în organism, care poate fi ameliorat și controlat prin alimentație. Gazele provoacă disconfort și, mai mult decât atât, conduc la balonare și la crampe stomacale. Din fericire, există mai multe metode naturale care combat simptomele provocate de gazele la stomac, care se bazează pe ingrediente pe care oricine le are la îndemână.

Când apar gazele la stomac?

Gazele la stomac sunt un proces natural, care are loc în momentul în care alimentele se dezintegreazăîn intestin. Există, în mod clar, alimente care provoacă gaze mai repede față de altele, printre cele mai comune numărându-se lactoza și fructoza.

Gazele la stomac pot fi produse fie din cauza alimentației, fie pot semnala anumite probleme de sănătate, cum ar fi sindromul colonului iritabil, care provoacă un alt nivel de disconfort, dar de obicei, este depistat după ce gazele sunt eliberate. Gazele la stomac pot fi „tratatecu ajutorul medicamentelor, însă existăși câteva remedii naturiste care pot fi extrem de utile în cazul gazelor la stomac.

Iată câteva recomandări despre cum să scapi de balonare, fără a apela la medicamente

  1. Chimenul

Timp de secole, chimenul a servit ca remediu pentru eliberarea gazului „prinsîn tubul digestiv. Astfel, pentru a scăpa de senzația de disconfort, este necesar să mesteci un pumn mic de semințe de chimen, pur și simplu.

  1. Menta

Menta „lucrează” la calmarea mușchilor stomacului și la îmbunătățirea fluxului biliar pe care organismul îl folosește pentru a digera grăsimile. Acest lucru permite produselor alimentare să treacă prin stomac mai repede. Cercetările au demonstrat chiar că uleiul de mentă acționează pentru reducerea flatulenței, a durerilor abdominale sau a diareei.

  1. Anasonul

Anasonul este adesea folosit ca agent de aromatizare, însă acesta are și proprietăți anti-spasmodice, care permit traseului digestiv să se relaxeze și ajută astfel la eliminarea crampelor abdominale. Anasonul este, de asemenea, un carminativ, ceea ce înseamnă că ajutăși la expulzarea gazelor din stomac și a balonării care apare în urma prezenței gazelor.

  1. Mușețelul

Mușețelul este renumit datorită proprietăților sale relaxante și pentru faptul că este un bun sedativ.

Plantele medicinale funcționeazăîn special pentru a calma disconfortul provocat de gazele intestinale, arsurile la stomac, greața sau senzația de vărsături, etc. Un studiu care a avut ca subiect de dezbatere beneficiile mușețelului, a arătat că mușețelul este deosebit de folositorîn îndepărtarea gazelor de la stomac, în tratarea crampelor stomacale sau în împingerea alimentelor prin intestine.

  1. Turmericul

Turmericul conține curcuminăși este popular datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Cercetările au demonstrat că este deosebit de util în tratarea și ameliorarea simptomelor digestive, inclusiv în cazul gazelor la stomac. Un studiu realizat în acest sens, a demonstrat că 87% dintre pacienții care au raportat simptome de balonare, au avut rezultate pozitive, în doar 7 zile.

  1. Ghimbir

Ghimbirul este un remediu natural, folosit pentru diverse probleme medicale, cum ar fi flatulența, greața și durerile abdominale. Un studiu realizat, care a avut ca subiect monitorizarea beneficiilor ghimbirului, a demonstrat că acesta a servit ca un medicament valoros pentru pacienții care suferă de dureri abdominale, prin golirea zonei gastrice.

  1. Oțet de mere

Oțetul de mere este bogat în enzime care ajutăla stimularea sistemului digestiv. Îl poți consuma, diluat într-un pahar cu apă călduță, înainte de masă.

  1. Scorțișoara

Scorțișoara este un condiment popular și delicios, dar este li cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Aceasta poate fi utilizatăîn ameliorarea senzației de balonare și reduce presiunea asupra abdomenului prin „încurajarea trecerii gazelor.

  1. Probioticele

Probioticele au mai multe beneficii asupra sănătății noastre, printre care se numărăși acelea de a reduce gazele din stomac.

  1. Cărbunele

Cărbunele contra gazelor de la stomac poate fi cumpărat din farmacii și ajută la tratarea indigestiei, a gastritei și a balonării, fiind un bun remediu contra senzației de disconfort.

Ciuperca Tibetană și Turmericul

Folosit de mai bine de 2000 de ani în prevenirea, ameliorarea şi tratarea bolilor, turmericul sau șofranul indian, din familia ghimbirului, are proprietăţi antibacteriene, antioxidante şi antitumorale, fiind recomandat ca terapie complementară pentru afecţiuni variate. Turmericul amplifică efectele benefice ale ciupercii tibetane, de aceea specialiștii au creat un complex de suplimente din cele două elemente, Ciuperca Tibetană pe care o puteți comanda direct de pe site, iar la două flacoane cumpărate, veți primi gratuit o sticlă de Noni, toate la prețul uimitor de 400 de lei. Comandați acum!

Screenshot_1