Depresia este o fiară înfricoșătoare, întunecată și aparent incontrolabilă, pe care mulți dintre noi au experimentat-o în timpul vieții. Unii dintre noi au ajuns la un stadiu al depresiei care a necesitat ajutorul unui specialist.

Pastilele pe bază de rețetă au și efecte secundare, cum ar fi creșterea în greutate, pierderea libidoului şi, potrivit unui nou studiu, potenţialul de a dubla, de fapt, riscul de suicid și violență.

Și, în timp ce depresia este tratată în mod obișnuit ca o tulburare mintală, cercetările noi spun că, probabil, nu e întotdeauna cazul. Ce se întâmplă dacă depresia are, de asemenea, o cauză fizică care necesita eliminarea inflamaţiei în organism pentru a atenua simptomele?

Cercetările au legat recent depresia de inflamaţia cronică. Un studiu din revista Neuropsychopharmacology a remarcat în anul 2012:

Semne de inflamații au fost găsite la pacienții cu depresie şi administrarea de stimuli inflamatori a fost asociată cu apariția simptomelor depresive. De asemenea, datele au demonstrat că citokinele inflamatorii pot interacţiona cu mai multe căi cunoscute a fi implicate în dezvoltarea depresiei, inclusiv metabolismul monoaminei, funcţia neuroendocrina, plasticitatea sinaptică și neurocircuite relevante pentru reglementarea stării de spirit.

Stresul psihosocial, dieta, obezitatea, un intestin permeabil și un dezechilibru între celulele T de reglementare și pro-inflamatorii, de asemenea, pot contribui la inflamație și pot servi drept punct central pentru strategiile de prevenire relevante atât pentru dezvoltarea depresiei, cât și a reapariției acesteia.

În acest sens, depresia este rezultatul corpului care încearcă să se apere de un răspuns inflamator. Unele dintre cele mai mari simptome ale depresiei asociate cu inflamația corporală implică starea de spirit înrăutățită, gândire lentă, modificări ale percepției și modificări metabolice.

În 2013, cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au analizat dosarele medicale ale aproximativ 3,6 milioane de oameni și au concluzionat că cei cu inflamație cauzată de boli autoimune au avut o şansă cu 45% mai mare de a suferi de depresie. Iar cei care au fost vreodată în spital pentru o infecţie inflamatorie în au cu 62% mai multe şanse de a suferi de depresie.

Toate constatările, toate explicațiile științifice, cer o întrebare crucială: Sunt oameni deprimați din cauza bolilor inflamatorii? Sau există, probabil, un proces fizic necunoscut, care face inflamaţia să declanșeze depresia?

Cercetătorii cred că citokinele din sânge sau mesagerii inflamatori, cum ar fi CRP, interleukina-1 (IL-1), interleukina-6 (IL-6) și TNF-alfa sunt legate de depresie.

În depresia melancolică, de exemplu, celulele albe numite monocite fac gene pro-inflamatorii care declanşează secreţia de citokine. Între timp, sensibilitatea cortizolului scade, ceea ce este cunoscut ca un scut împotriva inflamaţiei.

De asemenea, o altă echipă de cercetători danezi au publicat un studiu care a constatat niveluri crescute de proteina C reactiva, o substanță în organism, produsă ca răspuns la inflamație, fiind legate de un “risc crescut de stres psihologic şi depresie în general.”

Dr. Mercola a remarcat faptul că agenții inflamatori aduc informații pentru sistemul nervos prin stimularea nervulului vag – responsabil pentru conectarea intestinului şi creierului.

În timpul stărilor inflamatorii, celulele creierului numite microglia sunt activate. Când se întâmplă acest lucru, o enzimă numită indoleamină direcționează triptofanul departe de producerea de serotonină şi melatonină, ordonându-i în schimb să producă un NMDA (un derivat aminoacid) numit acid chinolinic, care poate declanșa anxietate și agitație”.

Cercetare sugerează, de asemenea că medicamentele anti-inflamatorii pot fi capabile de a trata depresia și ar fi mai puțin dăunătoare decât pastilele antidepresive.

Dar cea mai mare descoperire pare a fi o nouă înțelegere a depresiei, iar în cazul în care inflamația este, de fapt, la fel de strâns legată după cum arată rezultatele cercetărilor, am putea începe prin a mânca o dietă ketogenică, care este bogată în grăsimi sănătoase şi sărace în carbohidraţi. Acest tip de dietă elimina chiar şi proteina C reactivă aproape complet.

Chiar și câteva gustări alcătuite din nuci verzi ar putea reduce nivelul de inflamaţie. O mare sursă de grăsimi sănătoase, nucile ar trebui să fie consumate zilnic, mâncând măcar o mână de miez de nucă de cinci ori pe săptămână, iar prin acest lucru se poate reduce inflamația, potrivit unui studiu recent raportat în Reuters Health.

Omega 3 Tiens – o sursă sigură de sănătate

Supliment alimentar realizat în acord cu teoriile Medicinei Tradiţionale Chineze, conceput ca sursa adiţională de acizi poli-nesaturati din clasa Omega 3 şi vitamina E, Omega 3 Tiens conține ulei de ficat de cod, ulei de catina albă  vitamina E, elemente naturale estentiale pentru sănătatea organismului, dar mai ales a creierului și a inflamațiilor Profită de oferta noastră şi cumpără produsul la un preț de numai 104,64 de lei! Comandă acum!

omega3