Stresul a devenit factorul cu care mulți dintre noi trăiesc, deși încercăm să găsim un echilibru între muncă, relații, odihnă și recreere. Pe măsură ce încercăm să îmbunătățim sănătatea și fericirea noastră, ne dăm seama că obiectivul cheie este să ne concentrăm asupra soluțiilor de eliminare a stresului din viața noastră. Am putea încerca prin prioritizarea activităților noastre și prin a spune „nu” mai des, înlocuind unele activități cu cele de odihnă și relaxare.

În ciuda eforturilor noastre, uneori, experimentam evenimente care sunt în afara controlului nostru și au drept rezultat traume sau stres sporit pe o perioadă lungă de timp.

În luna februarie 2011, un cutremur major a lovit în Christchurch, Noua Zeelandă, iar 185 de persoane și-au pierdut viața. Sute de persoane au fost strămutate, unele în imposibilitatea de a reconstrui casele lor, întrucât terenul a devenit instabil.

Oamenii din comunitate au făcut tot ce au putut pentru a ajuta, iar cercetătorii de la Universitatea Canterbury au decis că este momentul să vadă dacă există o modalitate de a-i ajuta prin reducerea efectelor stresului cu care s-au confruntat. Aceștia au efectuat un studiu pentru a vedea dacă micronutrienții ar putea spori rezistența oamenilor în fața stresului, și ar reduce riscul de a dezvolta afecțiuni.

Nouăzeci și unu de adulți s-au confruntat cu un grad ridicat de anxietate şi de stres la 2-3 luni după cutremur și au fost repartizaţi aleatoriu intr-una dintre cele trei grupe:

  • Suplimente în doze mari de multivitamine / minerale
  • Suplimente în doze mai mici de multivitamine / minerale
  • Vitaminele B

Ei au completat chestionare cu privire la stres, anxietate, depresie și simptome de stres post-traumatic, la începutul studiului și o dată pe săptămână pentru următoarele patru săptămâni în timpul intervenției. Un al patrulea grup creat din comunitate nu a luat nici un supliment, dar a completat aceleaşi chestionare înainte şi după intervenţie.

Cele trei grupuri care au luat suplimente au arătat îmbunătăţiri majore după cele patru săptămâni. După încheierea perioadei de intervenție, grupul tratat cu doze mai mari a avut o îmbunătăţire semnificativ mai mare, după cum arată auto-evaluarea stării de spirit, anxietății și energiei, decât grupul Berocca. Diferența de anxietate a fost deosebit de mare, cu 52% dintre cei care au luat suplimentul în doze mari comparativ cu doar 17% dintre cei care au luat Berocca.

Rezultatele grupurilor care au luat suplimente au fost apoi comparate cu cele ale grupului de control care nu a luat suplimente. La începutul studiului, 65% dintre participanții din grupul de tratament au avut simptome de anxietate și până la sfârșitul studiului acest lucru s-a redus la 19%. Grupul de control a avut 44% la începutul studiului și până la sfârșitul acestuia procentul a ajuns la 48, deci se poate observa o agravare.

Aceste descoperiri au fost reproduse de un alt studiu în urma inundațiilor devastatoare din Alberta, Canada, în luna iunie 2013. Participanţii au fost repartizaţi aleatoriu la una dintre cele trei grupe: supliment in doze mai mari de multivitamine / minerale, complex de vitamine B sau vitamina D. Peste șase săptămâni, participanții din toate grupurile au prezentat o ameliorare semnificativă de depresie, anxietate şi de stres. Grupul cu suplimente de minerale și multivitamine și grupul de vitamina B au prezentat o reducere semnificativ mai mare a simptomelor, comparativ cu grupul de vitamina D.

Având în vedere aceste rezultate ale studiilor, trebuie să luăm în considerare că creierele noastre au nevoie de o cantitate mai mare de substanțe nutritive în perioadele de stres crescut.

Vitaminele şi mineralele joacă un rol critic în sănătatea creierului. Creierul nostru necesită zeci de micronutrienți în cantități suficiente pentru a crea și a metaboliza neurotransmiţători, cum ar fi serotonină și dopamină.

Ceaiul antistres Tiens – pentru sănătatea creierului

Consumul de ceai are o reprezentare consistentă în cultura traditională chineză. Popularitatea ceaiului s-a răspândit din China, acolo unde îşi are originea, către Europa de Vest şi America. Popularitatea de care se bucură l-a transformat în a doua cea mai consumată băutură din lume. Ceaiul Tiens calmează sistemul nervos, susține creierul și elimină stresul și stările de anxietate. Comandați acum remediul natural împotriva stresului la pretul de numai 47, 96 de lei! Cumpărați acum!

antistres