Toamna este anotimpul belșugului, iar roadele sale ne încântă în fiecare an prin arome și gusturi minunate. Dovleacul este o legumă delicoasă al cărui sezon de recoltare este toamna. De aceea, pentru a ptofita de cantitățile de fibre, vitamine și minrale din conținutul său, vă recomandăm o rețetă gustoasă și foarte sănătoasă – supa cremă de dovleac – simplă și rapidă!

Iată de ce ai nevoie:

  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica galbenă
  • 1 linguriță de ghimbir
  • 1 lingură de pastă de curry roșu
  • 2 cani de supa de legume
  • 4 căni de dovleac cubulețe
  • 1 1/2 cani de lapte de cocos
  • 1/2 linguriță de sare de mare algarve
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ramură de coriandru

Cum se prepară:

Se taie usturoiul si ceapa. Într-un vas mare se incinge uleiul si se gătesc ceapa și usturoiul timp de aproximativ 3 minute. Se adaugă ghimbir si pasta de curry, se amestecă și se fierbe timp de un minut.

Se adaugă dovleacul cuburi și se amestecă astfel încât să fie acoperită în mod uniform. Se fierbe pentru 5-6 minute, apoi se adaugă supa. Lasă să fiarbă timp de 20 de minute sau până când dovleacul devine fraged.

Cu ajutorul unui mixer de mână, se amestecă supa pana se omogenizeaza si se face cremoasă. Se adaugă lapte de cocos, sare și piper.

Se serveste în boluri cu crutoane sau fără. Se decorează cu coriandru sau alte ingredient preferate.

Poftă bună!